verticale tuin groene muur

Planten groene gevel

Welke beplanting voor uw groene gevel?

De keuze aan planten voor een groene gevel is groot. Maar welke moet u kiezen? Heel wat elementen spelen een rol. Onder meer de ligging van uw tuinmuur: buiten of binnen? Voor een buitengevel zijn verschillende factoren van belang. Kijkt hij uit op het noorden, zuiden, oosten of westen? Staat uw groene gevel in de zon of in de schaduw van een aanpalend pand? Gaat het om de regen- of windkant van uw gebouw? Wij komen bij u langs om alle mogelijkheden te bekijken.

Een groene gevel binnen?

Zeker in uw woonkamer of kantoor kiezen we voor planten die het hele jaar door mooi groen blijven. Want dorre of afvallende bladeren moeten het laatste van uw zorgen zijn. Daarom gebruiken we voor uw groene gevel vooral tropische en subtropische planten. Al is de keuze in groenblijvende binnenplanten bijna onbeperkt.

Planten voor uw groene gevel buiten

Aan buitenplanten stellen we één grote voorwaarde: ze moeten bestand zijn tegen vriestemperaturen. Want een kale muur in de winter is net wat u met een groene gevel wilt vermijden. Wilt u een idee van wat mogelijk is? Onder meer verschillende grassen, varens, kleine heesters, vetplanten en vaste planten die niet hoger worden dan één meter. Kies wel voor bladhoudende soorten. Zo hebt u ook in de winter een groene tuingevel om van te genieten.

Uw groene gevel, úw planten

Hebt u zelf al wat ideeën? Of weet u niet waar u moet beginnen? Bespreek met ons waar uw voorkeur naar uitgaat. Samen met u maken we een selectie van planten die uw groene gevel tot het pareltje maken dat u in gedachten had.

Beplanting voor uw groene gevel? De opties zijn enorm. Contacteer ons. We bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Hebt u ook interesse in een verticale tuin of begroeide gevel?
Neem dan vrijblijvend met ons contact op.