Zoeken

Biozwembad of hybride zwemvijver? Wat is de beste keuze?

Sfeeralux in Bocholt is een specialist in het plaatsen van biozwembaden en hybride zwemvijvers.


Biozwembaden versus hybride zwembaden

Niets zo heerlijk als afkoelen in uw eigen zwembad tijdens een warme zomerdag. De huidige trend ligt tegenwoordig bij natuurlijke zwembaden die het comfort van een traditioneel zwembad combineren met het milieuvriendelijke van een zwemvijver. Maar wat kiest u nu het best? Een biozwembad of een hybride zwemvijver?


Wat is het verschil tussen een biozwembad en een hybride zwemvijver?

Om na te gaan wat de beste keuze voor u is, leggen we eerst het verschil uit tussen een biozwembad en een hybride zwemvijver. Vaak denken mensen dat men moet kiezen tussen een zwemvijver of een zwembad. Dit zijn echter twee totaal verschillende dingen. Een hybride zwemvijver is dan weer de tussenoplossing voor wie een zwembad wil, maar dit liever zo natuurlijk mogelijk ziet. Een hybride zwemvijver heeft een natuurlijke look, maakt gebruik van een plantenfilter, en heeft toch het voordeel dat het even helder is als een zwembad ondanks dat er geen chloor wordt gebruikt. Een biozwembad bezit dezelfde eigenschappen als een hybride zwemvijver, maar oogt iets minder natuurlijk. Ook kan het verwarmd worden, wat bij een hybride zwemvijver niet het geval is.


Wat is de beste keuze?

Wat de beste keuze is van type zwembad hangt af van uw voorkeuren. Veel mensen willen een natuurlijk zwembad, maar houden er niet van dat er vissen of ander leven rondom hen zwemmen. Is dat bij u het geval, dan is een hybride zwemvijver wellicht de beste keuze. Dit type zwembad werkt op dezelfde manier als een zwemvijver, maar dan zonder leven in het water. Houdt u echter van iets meer comfort, en dan denken we aan de temperatuur van het water, dan is een biozwembad wellicht beter voor u. Deze is eveneens milieuvriendelijk, maar heeft een minder natuurlijke look.


Win advies in bij Sfeeralux

Sfeeralux in Bocholt is gespecialiseerd in het plaatsen van biozwembaden in de regio Antwerpen. Zo geven ze u graag extra advies omtrent de milieuvriendelijke mogelijkheden van een natuurlijk zwembad, de voordelen wat watergebruik betreft en de extra mogelijkheden die het biedt.


Neem contact op met Sfeeralux voor een offerte voor biozwembaden en hybride zwemvijvers.

7 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven