verticale tuin groene muur

Muurtuin

Voordelen van een muurtuin

Waarom zou u in een groengevel investeren? Er zijn verrassend veel redenen om het te doen. Naast de ecologische pluspunten heeft een muurtuin ook verschillende esthetische, gezondheids- en financiële voordelen. We zetten ze voor u eventjes op een rijtje.

Met een muurtuin leeft u gezonder

Een muurtuin zuivert de lucht door CO2 eruit te halen en zuurstof aan te maken. Fijn stof blijft aan de bladeren hangen en wordt na een regenbui weggespoeld. Binnenkamers verbetert een verticale tuin het binnenklimaat aanzienlijk. En gewoon al de aanwezigheid van groen laat de stress uit ons lichaam verdwijnen. Ook al omdat een muurtuin aan de voorgevel een buffer vormt tegen het straatlawaai. U voelt zich gewoon ... gelukkiger.

Met een muurtuin bespaart u aanzienlijk

Een muurtuin isoleert uw gebouw extra. Een groenscherm houdt de warme zonnestralen en de koude lucht tegen. Resultaat: binnen blijft het koeler in de zomer en warmer in de winter. Met een verticale tuin ziet u veel minder op tegen de energiefactuur die in uw bus of mailbox valt. En mooi meegenomen: een muurtuin verlaagt het brandrisico. Bovendien gaat de levensduur van uw gevel met verschillende jaren de hoogte in omdat uw tuingevel regen en uv-stralen tegenhoudt.

Met een muurtuin wilt u gezien worden

Een muurtuin is een kunstwerk op zich. Een verticale tuin geeft u warmte, sfeer en gezelligheid. Elk seizoen staat garant voor een ander schouwspel. Met een uitgekiend ontwerp maakt u er een waar kleuren-, lijnen- en vormenspel van. De juiste tinten op de juiste plaats, en u bent een tekening of een afbeelding rijker. Bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam of -logo.

Overtuigd van de voordelen van een muurtuin? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Hebt u ook interesse in een verticale tuin of begroeide gevel?
Neem dan vrijblijvend met ons contact op.